Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-05@19:12:53 GMT

دلتنگی خانم نماینده برای برنامه کودک

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۱۱۱۱۶

پروانه سلحشوری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس می‌گوید هر جا که نیاز به حمایت از فیلمسازان و سینمای کودک و نوجوان باشد، اعلام آمادگی می‌کنیم و امیدوارم تعامل بین ما به عنوان نماینده مجلس و سینماگران در هر حوزه‌ای علی‌الخصوص سینمای کودک آن‌قدر بالا رود تا ما به سهم خودمان بتوانیم در رشد و اعتلای این حوزه سینمایی بسیار مهم گام برداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش صدای ایران از خبرآنلاین، این روزها با نزدیک شدن به زمان برگزاری سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، بحث درباره سینمای کودک و لزوم توجه بیشتر به آن داغ‌تر شده است. برخی معتقدند سینماگران این حوزه باید دغدغه‌مندتر عمل کنند و عده‌ای دیگر نیز بر این باورند حمایت از فیلمسازان کودک و نوجوان باید بیش از اینها باشد تا آنها انگیزه ادامه کار را داشته باشند. 
به همین بهانه با پروانه سلحشوری، یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس گفت‌وگویی کرده ایم که در ادامه می‌خوانید.
پروانه سلحشوری در ابتدای صحبت‌هایش درباره لزوم ساخته شدن آثار مخاطب‌پسند در حوزه سینمای کودک و نوجوان، برای جلب توجه مخاطب بیشتر گفت: «زمانی که من نماینده مجلس شدم، در همان جلسات اولیه که در کمیسیون فرهنگی با سینماگران و مسئولین این حوزه داشتیم، اعلام کردیم سینمای کودک و نوجوان نیازمند توجه است و اولین درخواستی که من از دوستان داشتم توجه به سینمای کودک و بخصوص نوجوان بود. به نظر من بحث کودکان، به خصوص نوجوانان، از آن‌جایی که در سنی هستند که هویت‌شان شکل می‌گیرد مقوله بسیار مهمی است. سینمای کودک و نوجوان بسیار ارزشمند است که باید بیشتر از اینها مورد توجه و حمایت قرار بگیرد.»
او با اشاره به ساخته‌ شدن فیلم‌های خاطره‌انگیز در دهه ۶۰ ادامه داد: «جوانانی که الان حدود ۲۸ تا ۳۲ سال سن دارند، فیلم‌ها و سریالهای خوبی را از دوران کودکی‌شان به خاطر می‌آورند و حس نوستالژیکی نسبت به آثاری که در دوران کودکی‌شان می‌دیدند دارند. برای مثال «کلاه قرمزی» «آقای حکایتی» یا «قصه‌های مجید» که از تلویزیون پخش می‌شد یا فیلم‌های سینمایی آن دوران آثاری بودند که همچنان در ذهن مخاطبان‌شان باقی مانده‌اند. به عقیده من این آثار به گونه‌ای بودند که بچه‌ها با آنها حس همذات‌پنداری می‌کردند و با آن برنامه‌ها بزرگ می‌شدند. آثار آن دوران که بسیار هم مورد توجه قرار می‌گرفتند به بچه‌ها پیام‌های زندگی می‌دادند، در عین حال سرگرمی‌های بسیار زیبایی هم به شمار می‌آمدند. اما حالا اوضاع به گونه دیگری پیش می‌رود، نمی‌دانم چون من خودم نوجوان و کودک در خانواده ندارم این احساس را دارم یا واقعا اثر قابل توجهی در این حوزه ساخته نمی‌شود.»
آثار آن دوران که بسیار هم مورد توجه قرار می‌گرفتند به بچه‌ها پیام‌های زندگی می دادند، در عین حال سرگرمی‌های بسیار زیبایی هم به شمار می‌آمدند
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره ویژگی‌های آثاری که برای کودکان و نوجوانان ساخته می‌شود، بیان کرد: «آثاری که در حوزه کودک و نوجوان ساخته می‌شوند علاوه بر اینکه باید ویژگی سرگرم کنندگی داشته باشند، باید به گونه‌ای طراحی و ساخته شوند که بار آموزشی نیز برای این طیف سنی به همراه داشته باشد. من معتقدم اگر فیلم‌های خوبی در این حوزه ساخته شود، والدین هم می‌توانند در کنار فرزندانشان با لذت به تماشای یک اثر سینمایی بنشیند.»
سینمای ما از بار معنایی‌اش فاصله گرفته است
او در ادامه صحبت‌هایش اضافه کرد: «متاسفانه سینمای ما از آن بار معنایی که باید داشته باشد فاصله گرفته و این اتفاق نه تنها در حوزه سینمای کودک، که در حوزه سینمای بزرگسال هم افتاده است. در فیلم‌هایی که در گونه طنز و کمدی و برای بزرگسالان ساخته می‌شوند هم هجو وجود دارد. به همین دلیل مخاطبی که به دنبال معنا می‌گردد را از خودش زده می‌کند. متاسفانه این ژانر سینمایی (طنز) رو به رشد نیست و مخاطبان آگاه را راضی نمی‌کند.»
سلحشوری با بیان اینکه در برخی فیلم‌ها مسائل و مشکلات کودکان و نوجوانان به خوبی به تصویر کشیده می‌شود گفت: «سال گذشته من فیلم «هندی و هرمز» به کارگردانی عباس امینی را دیدم که فیلم بسیار خوبی بود، گرچه این اثر شاید به‌طور مشخص برای طیف سنی کودک و نوجوان ساخته نشده بود اما شرح قصه کودکان و نوجوانان آسیب دیده بود و به خوبی نیز مسائل مربوط به این گروه سنی را به تصویر کشیده بود. فیلم «نفس» نرگس آبیار هم با وجود این که در حوزه سینمای کودک و نوجوان ساخته نشده بود اما قصه زندگی یک کودک و فراز و نشیب‌های زندگی او را به خوبی به نمایش می‌گذاشت. بنابراین به نظرم می‌توان با کمی دغدغه‌مندی شاهد ساخت آثاری تاثیرگذار و به‌یادماندنی در سینمای کودک و نوجوان بود.»
سینمای کودک ما پتانسیل انجام کارهای خوب را دارد
او با اشاره به پتانسیلی که در سینماگران برای ساخت آثاری قابل توجه در زمینه سینمای کودک وجود دارد اظهار داشت: «علاقه من به حوزه سینما و سینمای کودک حتی پیش از نماینده شدنم در مجلس بوده و من فکر می‌کنم این حوزه جذابیت‌هایی دارد که افراد زیادی را درگیر خودش می‌کند. به نظر می‌رسد سینماگران جوان ما و فیلمسازانی که در قالب مستند فیلم می‌سازند در سال‌های اخیر روی پای خودشان ایستادند و به طور مستقل کار می‌کنند البته آنهایی که بودجه‌های کلان می‌گیرند را نمی دانم اما حرکت‌هایی در راستای رشد سینما شروع از سوی دوستان جوان سینماگر آغاز شده و تغییراتی در حوزه سینمای کودک و نوجوان نیز قابل مشاهده است. من معتقدم این پتانسیل در سینمای ما وجود دارد ولی شاید ترس از فروش در گیشه، نبود بودجه‌های مناسب و بیشتر از همه عدم وجود ایده های نو و بکر در این حوزه، باعث فاصله گرفتن فیلمسازان از سینمای کودک شده است.»
هر جا که نیاز به حمایت از فیلمسازان و سینمای کودک و نوجوان باشد اعلام آمادگی می‌کنم و امیدوارم تعامل بین ما به عنوان نماینده مجلس و سینماگران در هر حوزه‌ای علی‌الخصوص سینمای کودک آنقدر بالا رود تا ما به سهم خودمان بتوانیم در رشد و اعتلای این حوزه سینمایی بسیار مهم گام برداریم
این نماینده مجلس افزود: «من همیشه گفته‌ام که سینماگران ما نیاز به حمایت دارند، این حمایت نیز باید از جانب دولت و بعد وزارت ارشاد و سپس سازمان سینمایی صورت بگیرد. البته از نقش و سهم ما مجلسی‌ها هم نمی توان گذشت. من یادم می‌آید در همان جلسه‌ای که با دوستان سینماگر داشتیم مسئله‌ای که من بر روی آن تأکید داشتم بحث سینمای کودک و نوجوان بود. البته این نکته را هم باید بگویم که اگر ساخت اثری حالت دستوری و فرمایشی داشته باشد قطعاً نتیجه آن به دل نمی‌نشیند و در جذب مخاطب هم جواب نمی‌دهد. هنرمند باید حرفی را بزنند که از دلش برمی‌آید، پیام و مفهومی را برساند که به آن اعتقاد داشته باشد که قطعا اگر اینگونه باشد، حرفش به دل هم می‌نشیند.»
سلحشوری در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: «هر جا که نیاز به حمایت از فیلمسازان و سینمای کودک و نوجوان باشد اعلام آمادگی می‌کنم و امیدوارم تعامل بین ما به عنوان نماینده مجلس و سینماگران در هر حوزه‌ای علی‌الخصوص سینمای کودک آنقدر بالا رود تا ما به سهم خودمان بتوانیم در رشد و اعتلای این حوزه سینمایی بسیار مهم گام برداریم.»
پذیرای سینماگران حوزه کودک به واسطه دغدغه‌هایم هستم
او در ادامه درباره چگونگی تعامل میان سینماگران و اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس بیان کرد: «برگزاری جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان اتفاق مثبت و تاثیرگذاری است، اما در سالهای اخیر که من در مجلس حضور داشتم، پیش نیامده که سینماگران و برگزارکنندگان جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس دعوت کنند تا در جشنواره حضور داشته باشند و به تماشای آثار حاضر در این رویداد یا حتی پای درد و دل سینماگران بنشینند. به‌نظرم این حداقل انتظاری است که ما می‌توانیم از سینماگران داشته باشیم تا نتیجه تعاملات ما با آنها به نفع سینمای کودک باشد. من از همینجا اعلام آمادگی می کنم که اگر چنین دعوتی از جانب سینماگران و مسئولین جشنواره صورت بگیرد به دلیل علاقه‌ و دغدغه‌ای که نسبت به سینمای کودک و نوجوان دارم حتما آن را قبول می‌کنم.»
اساساً یک رابطه خوب و برنامه‌ریزی شده که بتواند پیشرفت به همراه داشته باشد با تعامل میان دولت، مجلس و نهادهای مدنی مرتبط یا اشخاصی که خودشان مجری هستند مثل خود فیلمسازان اتفاق می‌افتد
این نماینده اضافه کرد: «انتظارات و توقعات را باید سینماگران شنید تا بتوان در راستای عملی شدن آنها قدم برداشت. برای مثال در بحث بودجه ما اگر بدانیم مشکلی وجود دارد حتما توجه خاصی را به این بخش اختصاص خواهیم داد. اساساً یک رابطه خوب و برنامه‌ریزی شده که بتواند پیشرفت به همراه داشته باشد با تعامل میان دولت، مجلس و نهادهای مدنی مرتبط یا اشخاصی که خودشان مجری هستند مثل خود فیلمسازان اتفاق می‌افتد. در یک حلقه و جلسه مشترک وقتی حرف‌ها و انتظارات شنیده شوند مسیر در راستای رسیدن به اهداف تا جای ممکن هموار خواهد شد.»
سلحشوری در پایان با بیان اینکه نمایندگان مجلس نقش تسهیل‌گر را دارند، یادآور شد: «اگر انتظارات و توقعات در هر قشر و صنفی به گوش‌ ما برسد حتما همه تلاشم‌مان را خواهیم کرد تا حل شدن مشکل نقش داشته باشیم. برای مثال ما خودمان به مسئله اکران چند فیلمی که اجازه اکران نداشتند ورود کردیم و در نهایت مشکل تعدادی از آنها رفع شد. شاید برخی از نمایندگان در مجلس قبلی این دغدغه‌ها را در زمینه فرهنگ و هنر نداشتند اما ما این دغدغه را داریم و من امیدوارم در همین مدت زمان باقی ‌مانده از زمان نمایندگی ما در مجلس اگر کمکی لازم است را بتوانیم انجام دهیم.»

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: پروانه سلحشوری نماینده مجلس انتخابات صدای ایران ایران صدا ایران صدا ایرانصدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۱۱۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان + تصویر

پانزدهمین دوره از جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی با عنوان "سلام امام مهربان"به میزبانی استان همدان به کار خود پایان داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، پانزدهمین جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی با عنوان "سلام امام مهربان" همراه با عرض ارادت شاعران به ساحت مقدس علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع) در سالن شهیدآوینی و نکوداشت چهره برجسته شعر کودک و‌ نوجوان؛ استاد جواد محقق به کار خود پایان داد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان ضمن عرض ارادت به پیشگاه امام رضا(ع)، اظهار داشت: عرض ارادت به امام رضا(ع) و خادمی امام رئوف محدود به حرم نمی‌شود و در روایات نیز آمده که هر جا نام آنها برده شود، حرم است.

مسعود ویژه بیان کرد: همه ما امروز برای یاد کردن و خدمت به آرمان آن حضرت در اینجا جمع شدیم؛ هرکس با دمی یا قدمی یا قلمی حافظ آرمان آن حضرت باشد، حتی اگر به زیارت آن حضرت نرفته باشد زائر ایشان به حساب می‌آید.

وی افزود: شاعران و نویسندگان عزیز نیز با قلم خود به درگاه امام رضا (ع) عرض ارادت می‌کنند؛ در استان همدان شاعران زیادی داریم که ارادتمند امام رضا(ع) هستند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان عنوان کرد: در سومین محفل پانزدهمین جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی شاهد آثار هنرمندان ارجمند سراسر کشور هستیم که همه با قلم خود عشق و علاقه خود را به امام هشتم در قالب اثر هنری به نمایش گذاشتند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: به نوبه خود کمال تشکر و از تمام دست اندرکاران برگزاری این جشنواره، از جمله ادارات، ارگان‌ها و هنرمندان عزیز قدردانی می‌کنم.

در ادامه این مراسم شاعران کودک و نوجوان و برگزیدگان جشنواره در ادامه مراسم به خوانش شعر پرداختند.

امیر محمد نانکلی شاعر نوجوان و مهدی طراوتی توانا شاعر برجسته کودک و نوجوان از نخستین شاعرانی بودند که در این محفل شعر خواند.

اعطای افتخار خادمی حرم حضرت امام رضا(ع) به استاد محقق از دیگر قسمت های جالب و ماندگار این برنامه بود.

شاعر برجسته کشوری در بخش معرفی کتاب "این لحظه‌ها را دوست دارم" اثر مریم زرنشان نیز در این مراسم گفت: کتاب خانم زرنشان کتابی است سراسر تصاویر زیبا، چرا که بچه‌ها با نگاه خود به زیارت می‌روند و با گنبد و آیینه و گلدسته حرف می‌زنند و برایشان خاطره‌ای رقم می‌خورد.

* رونمایی از کتاب "این لحظه‌ها را دوست دارم"

غلامرضا بکتاش عنوان کرد: این کتاب حاوی 9 شعر کودک و نوجوان است که موضوع و محوریت آن زیارت امام رضا (ع) است؛ در تمامی اشعار این کتاب می‌توان تصاویر زیبا و بدیعی از زیارت و حضور در حرم پیدا کرد.

بکتاش افزود: خانم زرنشان در کتاب "این لحظه‌ها را دوست دارم" با زبانی روان و صمیمی سخن گفته‌اند و تصاویر و معانی اشعار این کتاب برای قشر کودک و نوجوان نه تنها قابل فهم بلکه دلچسب است.

مریم زرنشان نویسنده کتاب "من این لحظه‌ها را دوست دارم" نیز بیان کرد: در این کتاب 10شعر رضوی سروده شده که توسط انتشارات به‌نشر منتشر شده است.

وی اظهار داشت: امسال جشنواره را تولیدمحور با طرح هشت کتاب در نظر گرفتیم و همچنین مجموعه شعرهای این جشنواره و اشعار برگزیده جشنواره ملی در هشت کتاب منتشر خواهد شد.

در ادامه مراسم با حضور مسعود ویژه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، احمد میرزاده دبیر پانزدهین دوره از جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی، شاعران و نویسندگان این عرصه و علاقمندان به ادبیات آیینی برای نخستین بار از این کتاب رونمایی شد.

*مشهد میزبان کنگره شعر کودک و نوجوان رضوی

احمد میرزاده دبیر پانزدهمین دوره از جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی اظهار داشت: هدف از اینگونه جشنواره‌ها باشکوه برگزار شدن آنها نیست، بلکه هدف این جشنواره و جشنواره‌های این‌چنینی پیروی از حضرت رضا (ع) است.

میرزاده تصریح کرد: در جشنواره ملی شعر رضوی 430 اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که 2.5برابر سال گذشته بود و این اشعار توسط 115 شاعر ارسال شده بود.

وی مطرح کرد: این جشنواره در قم، کرمان، همدان، شیراز و تهران برگزار می‌شود اما برای اولین بار نخستین کنگره شعر کودک و نوجوان رضوی با بیش از 40 چهره شاخص اشعار کودکانه در مشهد برگزار خواهد شد.

وی بیان کرد: همانطور که خود حضرت فرمودند نخستین گام در پیروی و اطاعت، شناخت شخصیت ایشان و فهم معارف و آموزه‌های ایشان است بر این اساس شاعران می‌توانند زبان گویای معارف ایشان باشند.

میرزاده گفت: شاعران کودک و نوجوان در نشر و بیان معارف امام رضا (ع) با دو مخاطب مواجه می‌شوند؛ یکی مخاطب درونی که خودمان هستیم و یکی مخاطب بیرونی که شامل کسانی است که اثر ما را می‌خوانند.

وی افزود: شاعران در ابتدا باید معارف و آموز‌ه‌های آن حضرت را با شناخت ایشان در زندگی خود نهادینه کنند و سپس این معارف را از طریق قلم توانمند و با استفاده از هنر خود به دیگران نیز منتقل کنند.

دبیر پانزدهمین دوره از جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی ضمن اشاره به این مطلب که هدف این جشنواره پیروی از امام رضا (ع) است، گفت: در داوری آثار نیز ما سعی کردیم به آثاری که خاص بودند و به زندگی ایشان اشاره داشتند، توجه بیشتری کنیم.

در انتهای مراسم، آیین نکوداشت جواد محقق شاعر و ادیب و استاد ادبیات مطرح کشور و استان همدان برگزار شد و از وی تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گفت‌وگوی مستقیم نامزدهای انتخابات با مردم در «فرصت انتخاب» و «نماینده مردم»
  • خبر مهم از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از زبان یک نماینده مجلس
  • اهمیت مرحله دوم انتخابات مجلس از مرحله کمتر نیست
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • ویژگی‌های یک نماینده شایسته در مجلس چیست؟
  • قالیباف پدیده انتخابات شد، مفتح رکورددار شد
  • قالیباف پدیده انتخابات شد، مفتح رکورددار شد /آراء کدام منتخبان مجلس دوازدهم باطل شد؟ /افزایش سهم وزرای احمدی نژاد در پارلمان
  • همدان خاستگاه شاعران حوزه کودک و نوجوان است
  • نماینده مجلس: احساس عدم امنیت مردم سیستان و بلوچستان را زجر می‌دهد
  • پایان جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان + تصویر