Web Analytics Made Easy - Statcounter

الهه رضایی مجری برنامه‌های برای کودک و نوجوان در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا درباره علت رکود سینمای کودک و نوجوان پس از دوران طلایی خود در دو دهه گذشته اظهار کرد: این رکود نیاز به کارشناسی دارد، اما فیلمسازی بر اساس نیاز و علاقه‌مندی کودکان برای آنها لازم است، اتفاقی که متاسفانه هم‌اکنون کمتر رخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال‌های اخیر بیشتر تولیدات سینمایی درباره کودک است، درصورتیکه فیلم کودک در گام اول باید برای کودک ساخته شود.

این هنرمند رونق سینمای کودک و نوجوان در دهه 60 را در نتیجه شناسایی نیازها و ذائقه آن‌ها دانست و گفت: در این دهه تلاش می‌شد با کودک به زبان کودکانه و بر اساس نیازهایش ارتباط برقرار شود. این موضوع در ساختار و محتوای برنامه‌های تلویزیونی و فیلم‌های سینمایی که برای کودکان آن دوره ساخته می‌شد، کاملاً مشهود بود و آثار سینمایی هم مورد استقبال این مخاطبان قرار می‌گرفت.

رضایی در پاسخ به این که کدامیک از رویکردهای «برای کودک» و «درباره کودک» باید مورد توجه سینمای کودک امروز باشد، گفت: به نظرم هر دو رویکرد لازم است و باید هر دو را در دستور کار قرار دهیم. زیرا باید تعامل کودک با موضوعات و حوزه‌های مختلف در زندگی فردی و اجتماعی را بشناسیم تا برنامه سازی برای آن‌ها ساده‌تر شود.

وی درباره علت موفقیت برنامه‌های تلویزیونی کودک در دوران فعالیتش گفت: خوشحالم که مورد لطف مردم، دوستان و همکاران هستم، اما اگر موفقیتی حاصل شده، ناشی از علاقه من به کودکان و نوجوانان است و بخشی از آن نیز به دلیل آشنایی با حوزه روانشناسی است، البته اگر بخواهیم منصفانه به موضوع نگاه کنیم باید بگویم که در دوره ما، تنوع برنامه تا به این اندازه نبود. در زمان حال کودکان به راحتی می‌توانند کارتون‌های روز دنیا را تماشا کنند. این مسئله کار تلویزیون را برای جذب کودکان دشوار کرده است.

این مجری سیما با تاکید بر توجه به اصول روانشناسانه و علمی در تربیت کودکان بیان کرد: بر اساس دانش روانشناسی کودکان دارای سنین 3 تا 7 سال طبق آموخته‌هایشان در آینده رفتار خواهند کرد، بنابراین هر چقدر در این مقطع سنی برای او خوراک تصویری و آموزشی بهتری فراهم کنیم، در آینده هم بهتر نتیجه خواهیم گرفت. این ویژگی می‌تواند در حوزه تبلیغات دینی و قرآنی نیز مدنظر قرار گیرد. به این معنا که کودکان اگر از کودکی بتواند مخاطب کارهای دینی باشند مطمئناً در آینده نیز سلیقه‌شان به سمت کارهای مورد نظر سوق پیدا خواهد کرد.

 وی علاقه خود را به برنامه‌های کودک اینگونه توصیف کرد: من عاشق بچه‌ها هستم و آینده آنها برایم مهم است. تلاش کردم در برنامه‌های تلویزیونی مربوط به آنها، سهم خودم را متناسب و مفید اجرا کنم. در اجرای برای کودکان یک امر باید به صورت ویژه مدنظر قرار گیرد. آن هم این‌که به کودکان اجازه دهیم خود تصمیم گیرنده باشند، چون اگر بخواهیم به زور مطالب را به آن‌ها منتقل کنیم نتیجه مطلوبی در پی نخواهد داشت.

رضایی افزود: کودکان و نوجوانان نیاز به آموزش‌های فرهنگی صحیح و مفید دارند و این گروه سنی، بسیار مهم هستند و باید به نیاز آنها به درستی توجه کرد و پاسخ داد. نیاز کودکانه نیز دو وجهه دارد. در شکل اول باید به جذابیت تولیدات توجه شود تا کودک به واسطه زیبایی‌های بصری جذب کار شود و در شکل دوم کارهایی که به معنا توجه دارند و به نوعی برای کودکان خط سیر فکری مشخص می‌کند.

این مجری تلویزیون در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان به واسطه کارهای کودک مفاهیم دینی و قرانی را در هنر هفتم اشاعه داد، تصریح کرد: همانگونه که پیشتر گفتم سینمای کودک محلی است برای تربیت مخاطبان سینما. این نکته را به خوبی در آثار مطرح سینمای جهان نیز می‌توانیم مشاهده کنیم که چگونه تبلیغات تبشیری خود را در قالب کارهای کودک به بینندگان خود منتقل می کنند. این شکل از کار نیز به شکل کاملا ظریفی انجام می شود. این رویکرد می تواند در سینمای ما نیز می تواند مد نظر قرار گیرد به ویژه که ما در حوزه کارهای قرآنی داشته هایی داریم که می شود از آن به خوبی در حوزه سینمای کودک بهره برد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: امیدوارم برنامه سازانی که موقعیت مناسب برای فعالیت در حوزه کودک پیدا نمی‌کنند، در شرایطی مناسب امکان تولید آثار خود برای کودک و نوجوان را به دست آورند. این فیلمسازان هریک از زاویه نگاه خودشان برای کودکان فیلم می‌سازند و این تنوع برای سینمای کودک و نوجوان لازم است. در همین رابطه باید اضافه کنم که ورود سینماگران با سابقه و مطرح در سینمای کودک می تواند اتفاقات بسیار خوبی را برای سینمای ما رقم زند، چون اعتبار آنها کمک می‌کند تا کارهای تولیدی به شکل جدی‌تر مد نظر قرار گیرد.

این مجری کودک در پایان گفت: اعتلا و رونق سینمای کودک به لحاظ اقتصادی نیز برای سینما سود آور خواهد بود، اتفاقی که به خوبی در سینمای جهان دیده      می‌شود، تنها باید شرایط را همانند گذشته فراهم آورد تا کارهای تولیدی به شکلی مطلوب روانه پرده شود.

سی‌و‌یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان به دبیری علیرضا رضاداد 8 تا 14 شهریور 97 در شهر اصفهان برگزار می‌شود.

گفت‌و‌گو از داود کنشلو

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن قرآن فرهنگی عکس هنر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۶۹۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه

سازمان‌های مختلف وابسته به سازمان ملل با اشاره به وضعیت روانی و جسمی بسیار وخیم کودکان غزه در سایه تداوم تجاوزات وحشیانه رژیم صهیونیستی، بر لزوم برقراری آتش‌بس فوری در غزه تاکید کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در گزارشی نسبت به آسیب‌های روحی و روانی شدیدی که در نتیجه تجاوزات مستمر رژیم اشغالگر به نوار غزه به کودکان فلسطینی در این منطقه وارد شده است هشدار داده و اعلام کرد که کودکان غزه از سطوح ویرانگر و بالایی از اضطراب رنج می‌برند.

در بیانیه این آژانس آمده است که تیم آنروا با کودکان و نوجوانان در نوار غزه برای کاهش تاثیرات وحشتناک جنگ روی آنها کار می‌کند اما این کودکان وضعیت بسیار اسفباری دارند.

از سوی دیگر «سندی ماکین» مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل متحد با اشاره به وقوع قحطی گسترده در شمال نوار غزه اعلام کرد که غزه از قحطی فراگیر رنج می‌برد و بعد از گذشت 7 ماه از این جنگ ویرانگر، مردم غزه دچار کمبود شدید مواد غذایی و ناامنی غذایی هستند. آنچه که ما در واقعیت روی زمین در نوار غزه می‌بینیم بسیار وحشتناک است و حتی نگاه کردن و یا شنیدن درباره آن هم بسیار سخت می‌باشد و باید هرچه سریعتر آتش بس در این منطقه برقرار شود.

همچنین آنروآ گزارش داد که 90 درصد از مردم نوار غزه به طور کامل برای تامین منابع غذایی خود به ورود کمک‌ها نیاز دارند. در این میان وضعیت کودکان بسیار بد بوده و آنها از کم آبی و سوء تغذیه شدید رنج می‌برند.

از سوی دیگر «جیمز الدر» سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در گزارشی به توصیف وضعیت فوق بحرانی کودکان در نوار غزه اشاره و اعلام کرد که جنگ غزه بسیاری از کودکان را مجبور کرده چشمان خود را ببندند و گورستان‌هایی در رفح وجود دارد که پر از کودکان است‌. حملات هوایی شدید طی این هفته موجب قتل عام شمار زیادی از غیرنظامیان بزرگسال و کودک در رفح شده است. بیش از شش ماه از جنگ در نوار غزه می‌گذرد و این جنگ در حال شکستن سیاه‌ترین رکوردها در جنایت علیه بشریت است. گزارش‌ها نشان می‌دهد که طبق آمار رسمی بیش از 14هزار کودک در نوار غزه قتل عام شده‌اند و با توجه به تهدیدات برای ادامه تجاوزات این اوضاع بدتر می‌شود.

سخنگوی یونیسف هشدار داد که حمله به رفح عواقب فاجعه باری خواهد داشت؛ زیرا رفح در واقع شهر کودکان است، جایی که حدود 600 هزار کودک در آن زندگی می‌کنند. همچنین وضعیت بزرگترین بیمارستان باقیمانده در غزه یعنی بیمارستان اروپایی هم بسیار وخیم است.

وی گفت که من در ماه آوریل گذشته به این بیمارستان سر زدم و جراح کودکان بالای سر کودک کوچکی به نام محمود خم شده بود که بر اثر انفجار موشکی که به خانه‌شان اصابت کرده بود، در سرش احساس درد می‌کرد. این جراح در حالی که داشت اشک می‌ریخت از من پرسید: مگر این پسربچه چه کار کرده است؟ امروز از 36 بیمارستان غزه تنها 10 بیمارستان هنوز فعال هستند که آنها هم به طور جزئی کار می‌کنند و این در حالی است که همه کودکان غزه نیاز به مراقبت‌های بهداشتی دارند.

یونیسف:اجساد متلاشی شده کودکان غزه دلیلی بر توحش اسرائیل استیونیسف: 600 هزار کودک در رفح گرسنه و وحشت‌زده هستند

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی «مست عشق» حسن فتحی در رادیو
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی
  • کارکرد انتقادی فیلم‌های مستند کمرنگ شده است
  • بالاترین میانگین مخاطب از آن کدام فیلم است؟/ یک غیر کمدی پرفروش
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • تأثیر توسعه شبکه‌ های حمل و نقل جاده‌ ای بر رونق اقتصادی ایران
  • آنروا: روزانه ۳۷ کودک در غزه مادر خود را از دست می‌دهند
  • ارزش واقعی چیزها را به کودکان نشان دهید نه قمیت آنها را ( + راهکارها و پیامدها)
  • همه آحاد جامعه به نوعی مخاطب دستگاه تعلیم و تربیت و وامدار معلمان هستند