Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر بخش مسابقه فیلمنامه‌نویسی سی‌امین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان گفت: در سینمای کودک و نوجوان استعدادهای خلاق و جوان زیادی وجود دارند که می‌توانند با اندیشه‌های نو، اثر ارزشمندی را خلق کنند اما متأسفانه کارگردان‌ها و تهیه کننده‌های این حوزه به سراغ این فیلمنامه نویسان جوان نمی‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، چهارمین جلسه آسیب شناسی فیلمنامه نویسی برای کودکان و نوجوانان با حضور تعدادی از برگزیدگان و نامزدهای مسابقه در دوره‌های قبل، برگزار و به ارائه راهکارهای مناسب برای رونق و تقویت فیلمنامه نویسی پرداخته شد.
علی اکبر قاضی نظام افزود: هیچ برنامه‌ای در سینمای کودک مدون نیست و با تغییر هر مدیر تمام رویکردها تغییر می‌کند.
وی گفت: کسانی که فیلم کودک و نوجوان نوشته و تهیه و تولید کرده‌اند دلسوزترند و می‌خواهند برای سینمای کودک و نوجوان آثاری مناسب خلق کنند.
قاضی نظام افزود: پرورش فیلمنامه نویس در دانشگاه‌ها رو به رشد است به همین دلیل باید به فکر مساله اشتغال آن‌ها باشیم تا دانش آموختگان به علت انتخاب رشته تحصیلی‌شان مأیوس نشوند.
مهدی بوستانی نامزد دوره چهارم جشنواره کودک و نوجوان و نویسنده طرح فیلمنامه «پیوند» و «پیچ» با بیان اینکه نویسندگان گروه کودک و نوجوان باید شناخت وسیع و جامعی از این گروه داشته باشند تا بتوانند در خلق آثار از آن‌ها بهره بگیرند.
غلامرضا ساغرچیان نویسنده کودک و نوجوان با تشکر از برگزاری چنین جلساتی گفت: هر ماه جلسه‌ای با جمعی از فیلمنامه نویسان در دفتر خودم تشکیل می دهم که در دوره‌های گذشته با آن‌ها آشنا شده‌ام تا از ایده‌ها و نظرات آن‌ها استفاده کنم با توجه به اینکه سینمای کودک بسیار مهجور است حمایت نکردن از نویسندگان جوان این حوزه آزار دهنده است و باید خودمان آستین‌ها را بالا بزنیم و برای این سینما تغییری ایجاد کنیم.
این نویسنده افزود: فیلمنامه نویسان نباید بعد از افتتاحیه جشنواره را ترک کنند بلکه باید تمام آثار سینمای کودک را تماشا و با فضای قصه‌ها و اهالی سینمای کودک و نوجوان آشنا شوند تا بتوانند از استادان استفاده و ضعف فیلمنامه های خود را اصلاح کنند.
وی گفت: هم اندیشی میان نویسندگان کودک باید زیاد باشد تا در جریان آثار روز آن‌ها باشند و بتوانند استفاده خوبی از آثار این عزیزان انجام دهند.
نجیبه نعمتی نویسنده نمایشنامه «صدای بال پرستو» در ادامه توضیح داد: تاکنون اکثر فیلم‌های سینمای کودک جزء پرفروش ترین آثار بوده پس می‌توان گفت سینمای کودک کمک بزرگی به این صنعت کرده است به طور مثال اگر یک کودک بخواهد فیلم سینمایی ببیند اعضای خانواده هم به همراه آن به سینما می‌روند و این خود یک گردش مالی است.
وی با تأکید بر اینکه چند سال گذشته حرف اول را فیلمنامه بیان می‌کرد در حالی که امروزه خلاف آن رخ می‌دهد و قدرت اصلی در اختیار تهیه کننده اثر است افزود: دهه 60 نسلی را پرورش داده ایم که سینمای کودک را می شناسد اما از سال 74 به بعد آثار حوزه کودک بسیار کمرنگ شده و دیگر آثاری ندارد که نیاز مخاطب را تامین کند، از دهه 80 هم کودک دیگر به سینما نمی‌رود چون برای این تفریح تربیت نشده است.
نعمتی ادامه داد: تهیه کننده ترجیح می‌دهد فیلمنامه را خودش بنویسد و کارگردانی کند به همین دلیل از فیلمنامه‌های برگزیده تعداد خیلی کمی به مرحله ساخت رسیده است.
مرتضی سیدی نژاد شرکت کننده دوره گذشته جشنواره کودک و نوجوان و برگزیده قلم زرین جشنواره مقاومت و دفاع مقدس با اشاره به اینکه سینمای کودک بعد از دوره ای از کودک امروزی جا مانده است گفت: نویسندگان باید بتوانند داستان هایی بنویسند که نسل کودک از آن استقبال کنند. باید از فیلمنامه های برگزیده حمایت شود تا به ساخت نزدیک شوند. فیلمنامه نویسان زمانی به نتیجه دلخواه خود می رسند که اثرشان بر روی پرده سینما ببینند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۶۵۲۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان جشنواره ملی "شعر کودک و نوجوان رضوی" در همدان 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ پانزدهمین جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی با عنوان "سلام امام مهربان" همراه با عرض ارادت شاعران به ساحت مقدس علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) در سالن شهیدآوینی و نکوداشت چهره برجسته شعر کودک و نوجوان؛ استاد جواد محقق به کار خود پایان داد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: اعطای افتخار خادمی حرم حضرت امام رضا (ع) به استاد محقق از دیگر قسمت‌های جالب و ماندگار این برنامه بود.

شاعر برجسته کشوری در بخش معرفی کتاب "این لحظه‌ها را دوست دارم" اثر مریم زرنشان نیز در این مراسم گفت: کتاب خانم زرنشان کتابی است سراسر تصاویر زیبا، چرا که بچه‌ها با نگاه خود به زیارت می‌روند و با گنبد و آیینه و گلدسته حرف می‌زنند و برایشان خاطره‌ای رقم می‌خورد.

غلامرضا بکتاش گفت: این کتاب حاوی ۹ شعر کودک و نوجوان است که موضوع و محوریت آن زیارت امام رضا (ع) است؛ در تمامی اشعار این کتاب می‌توان تصاویر زیبا و بدیعی از زیارت و حضور در حرم پیدا کرد.

بکتاش گفت: خانم زرنشان در کتاب "این لحظه‌ها را دوست دارم" با زبانی روان و صمیمی سخن گفته‌اند و تصاویر و معانی اشعار این کتاب برای قشر کودک و نوجوان نه تنها قابل فهم بلکه دلچسب است.

مریم زرنشان نویسنده کتاب "من این لحظه‌ها را دوست دارم" نیز بیان کرد: در این کتاب ۱۰ شعر رضوی سروده شده که توسط انتشارات به‌نشر منتشر شده است.

او گفت: امسال جشنواره را تولیدمحور با طرح هشت کتاب در نظر گرفتیم و همچنین مجموعه شعر‌های این جشنواره و اشعار برگزیده جشنواره ملی در هشت کتاب منتشر خواهد شد.

در ادامه مراسم با حضور مسعود ویژه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، احمد میرزاده دبیر پانزدهین دوره از جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی، شاعران و نویسندگان این عرصه و علاقمندان به ادبیات آیینی برای نخستین بار از این کتاب رونمایی شد.
 
دبیر پانزدهمین دوره از جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی گفت: در جشنواره ملی شعر رضوی ۴۳۰ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که ۲.۵ برابر سال گذشته بود و این اشعار توسط ۱۱۵ شاعر ارسال شده بود.

در پایان مراسم، آیین نکوداشت جواد محقق شاعر و ادیب و استاد ادبیات مطرح کشور و استان همدان برگزار شد و از وی تقدیر به عمل آمد.

دیگر خبرها

  • چهره‌های مشهور ادبیات که مست عشق پارسا پیروزفر را دیدند | میرجلال‌الدین کزازی: از آغاز تا انجام، شادمان و خشنود بودم...| تصاویر
  • تنظیم متفاوت از یک قطعه موسیقی نواحی ایران
  • دستمزدم برای «فسیل» هم به اندازه ارقامِ انجمن فیلمنامه‌نویسان نبود!
  • دستمزدم برای «فسیل» به اندازه ارقامِ انجمن فیلمنامه‌نویسان هم نبود!
  • گریمور سینمای ایران در اردبیل تشییع شد
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • همدان خاستگاه شاعران حوزه کودک و نوجوان است
  • پایان جشنواره ملی "شعر کودک و نوجوان رضوی" در همدان 
  • تلویزیون درام ورزشی می‌سازد/ چرا آثار کمدی کمتر به آنتن می‌رسد؟
  • پایان جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان + تصویر